Dikke naalden

  • Geplaatst op
  • Door Renate
  • 0

Hallo brei-en haakmaatjes

Misschien hebben jullie al gezien dat ik de meeste van mijn creatie met naalden 15 of 12 brei.
Dat komt omdat dat gewoon super fun is!
Je begint aan een vest of trui, het schiet lekker op en in geen tijd schitter je al in je eigen-gemaakte creatie... Noem me gerust ongeduldig, maar zeg nu zelf, als je aan iets begint, wil je het nog hetzelfde seizoen aantrekken... anders belandt het toch in een hoekje en vind je het enkele jaren later terug...totaal uit de mode!

Wanneer je breit met dikke naalden en met wol die voor deze naalden geschikt is, krijg je natuurlijk een erg dikke trui. Dat kan heel leuk zijn in de winter, maar in de zomer houden we het graag wat luchtiger.
Daarom brei ik met meerdere, dunne draden tegelijk. Dat geeft een luchtig, zomers effect... en het is zo leuk om verschillende draden bij elkaar te zoeken...zo krijg te telkens weer iets verrassend anders.

Wanneer ik haak, ligt het wel iets anders. Haken doe ik meestal met een dunne naald. Zo gebruik ik zelden een naald dikker dan 6. Maar bij haken kan je dan weer een steek kiezen die ook snel opschiet... maar meer hierover later, want er zitten enkele leuke haak-ideetjes klaar in mijn hoofd.
Dus blijf mijn blog lezen... en check regelmatig de nieuwe modellen.

Tot gauw
Renate

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden